Instuiven

Instuif

De INSTUIF komt!  Je kunt hutten bouwen en deze net zo mooi schilderen als je zelf wilt. Als hij klaar is, kun je er lekker mee en in spelen. Tussen de middag kun je bij ons blijven eten als je je brood meeneemt. Doe oude kleren aan en neem j eigen hamer mee. In verband met alle regels rondom corona is het veiliger om je eigen hamer te gebruiken.

Bij het afbreken op vrijdag is afbreek-hulp van harte welkom. Ben je 8 jaar of ouder dan mag je mee helpen bij het afbreken op vrijdag en verdien je € 5,00. Je moet je wel vooraf opgeven.

LET OP: i.v.m. het hele Coronagebeuren is nog niet zeker of en hoe de instuiven georganiseerd mogen worden. Er zijn daarom alleen weekkaarten te koop. Kaarten zijn alleen vooraf online te koop via www.jeugdland.nl vanaf 6 juli.  Neem je e-ticket uitgeprint mee naar de instuif. 

Ouders moeten hun kinderen bij de poort afzetten en mogen niet het terrein op.

 

Algemene informatie voor ouders over de instuif

Groepen
Bij de instuif zijn er pleinen in diverse leeftijdsgroepen: plein wit (4 t/m 7 jaar), plein rood (8 t/m 12 jaar).

Kinderen mogen zelf een groepje maken, als ze niet een groepje hebben worden ze aan een groep toegevoegd door de leiding. Het is mogelijk om broertjes en zusjes bij elkaar in een groepje te zetten, ook als ze niet de juiste leeftijd hebben van een bepaald plein.

Overige activiteiten
De kinderen gaan in een groepje hun eigen hut bouwen. Daarnaast zullen er nog andere activiteiten plaats vinden zoals sport en spel, toneel, muziek, dansen en knutselen. Bij warm weer zullen er waterspelen neergezet worden. 

Materialen, eten en drinken
De kinderen hoeven alleen een eigen hamer mee te nemen. Wilt u de meegenomen spullen voorzien van een naam. Grondboren zijn te leen bij de groepsleiding.

Voor de lunch en eventuele tussendoortjes moeten de kinderen zelf een eigen lunch pakket, drinken en wat lekkers meenemen. Tussen 12.30 en 13.30 is er pauze. Kinderen kunnen dan naar huis, maar ze mogen ook op het terrein blijven.

Onze vrijwilligers zullen ze dan na het eten, vermaken met sport en spel. U mag helaas niet op het terrein komen deze zomer, alleen in noodgevallen.

Hulp gevraagd

Voor de vrijdag zoeken wij kinderen vanaf 8 jaar, maar ook ouders die ons willen helpen komen afbreken. Opgeven kan voor bij de kassa of bij de vrijwilliger op het plein van uw kind. Helpen bij het afbreken, levert een beloning van € 5,00 mits er tot het einde is gewerkt. 

Heeft u nog kinderen die ouder zijn dan 13 en zich vervelen? Dan bestaat de kans dat we een plekje hebben als vrijwilliger tijdens de instuifweek. U kunt zich hiervoor melden bij de kassa.

Belangrijk
Jeugdland is geen kinderopvang
. Dat betekent dat er geen namen, adressen en telefoonlijst wordt bijgehouden. Wij adviseren om het Jeugdland Vakantie Paspoort in te vullen met alle persoonsgegevens en die in de tas van uw kind te doen. Zo kunnen wij contact opnemen met u als uw kind naar huis wilt.

Het terrein wordt niet afgesloten. Dat betekent dat ouders maar ook kinderen in en uit kunnen lopen. Kinderen moeten dat wel melden bij de vrijwilliger op hun plein. Maar het komt nog wel eens voor dat dat niet gebeurt. Wilt u niet dat uw kind zelf het terrein af gaat, maak uw kind dat dan nog eens extra duidelijk. Onze vrijwilligers doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat meet name de jonge kinderen niet zomaar het terrein af gaan.

Onze vrijwilligers zijn niet opgeleid om medische hulp te verlenen, zoals bijvoorbeeld het toedienen van medicatie. Dit is echt de verantwoordelijkheid van de ouders/verzorgers. Bij medische noodgevallen zullen we direct de ouders bellen en zsm het kind naar de eerste hulp brengen indien de EHBOér op het terrein het probleem niet zelf kan oplossen.

Denk aan de juiste kleding voor uw kind. Er liggen overal spijkers op de grond dus stevige schoenen is zeer wenselijk. Geef uw kind een regenjack mee als er regen voorspeld is. In principe gaat de instuif nl. altijd door.

Voor vragen kunt u mailen naar info@jeugdland.nl of bellen op werkdagen tussen 9 uur en 17 uur naar 026-4422062.  Het telefoonnummer van Jeugdland is tijdens de vakantie periode altijd doorgeschakeld naar het mobiele nummer.

 

<
sitedesign: designGenerator